2015. júl 02.

Egyszerű ételek az elegancia jegyében

írta: Csiporgó
Egyszerű ételek az elegancia jegyében

Egyik este döntöttük el, hogy egy kicsit lazítunk, egy kicsit egymással vagyunk, egy kicsit jól érezzük magunkat, s mindezt megkoronázzuk egy finom vacsorával. Régi tervünk volt már, hogy ki kellene próbálni mégis mit kínál ez a kissé puritán névre keresztelt étterem.

Ahogy megérkeztünk már mentünk is volna befelé, hogy helyet foglaljunk, de egy nagyobb társaság miatt ez meghiúsult, így kint tudtunk helyet foglalni. Jött a következő "sokk": Közli velünk a kedves felszolgáló, hogy a rendeléstől számítva minimum 40 perc mire kihozzák az ételt. Na..ha nem is mondja esküszöm, hogy nem fordult volna meg a fejünkbe, hogy inkább menjünk máshova. Végül maradtunk, hiszen ez volt az eredeti terv, így makacsul ragaszkodtunk ehhez.

Kiültünk az egyik sarki asztalhoz, a székek kényelmesek, a kialakítás pedig azonnal szolid eleganciát sugall. Az italrendelés után nemsokkal (ami azért volt jó érzés, mert pont annyi időt hagyott, hogy már kitudtuk választani az ételt, de még nem villogtunk feltűnően, hogy ideje az asztalhoz fáradnia) jött is vissza a finom a Pannonhalmi Roséval és a Sebestyén Cserszegi fűszeressel. Választásom a tökmagos bundában sült fogasfilé tökmagolajos majonézzel, sült burgonyával és zöld salátával, párom pedig pármai sonkával, mozzarellával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell rántva, burgonyapürével rendelt.

img_20150626_200822.jpg

 

Vallom azt, hogy az egyszerűség csodákra képes, az az egyszerűség, amit egy kis csavarral látványosság lehet tenni. Önmagában a halas, sültkrumplis,zöldséges, kínálatot szinte bárhol megtalálni, de a csavar, azaz a tálalás, a kis "díszek" olyannyira különlegessé tették, hogy azonnal az elegáns kategóriába sorolandó. Plusz piros pont, hogy a krumpli nem ám mirelit! Igazi kézzel szeletelt. Épp ezeket a kis apróságok hiányoltam megannyi helyről, pedig nem kell ahhoz elegáns étterem, hogy kreativitás szülessen. Mondanom sem kell, hogy nagyon ízlett, természetesen szokásomhoz híven megsóztam, de most már tuti, hogy én vagyok a beteg ember...
Nyilván, ha megnézzük az étlapon feltüntetett árakat, akkor a magasabb árhoz azonnal magasabb minőséget, gondosabb tálalást társít hozzá a vendég. Ilyenkor kritikusabb is az ember, így aztán nagyobb az esélye, hogy talál valamit, ami nem tetszett neki.

 

img_20150626_200826.jpg

 A csirkemell és a törtkrumpli is nagy hagyománynak örvend, de a részletek..na azok amik számítanak. Nekem jobban "csúszott" volna plusz mártással.

Az "ígérj alul, teljesíts felül" elv is megmutatkozott, hiszen az a bizonyos 40 perc fél óra lett. Ezt, mint kellemes csalódást elraktároztuk és másnak is mondani fogjuk. Továbbá megemlítésre méltó a felszolgáló kedvessége és kötött lazasága. Erősen ajánlom, próbáljátok ki! Szerintem erre mondják azt, hogy nem olcsó, de jó!:) DE! MEGÉRI!

Szólj hozzá

étterem